sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Iso herne pienessä nenässä - Hynynen ja Vain elämää

Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuva Jouni Hynynen kiskaisi keilapallon kokoisen herneen nenänsä syövereihin huomattuaan, minkälaisiin myyntilukemiin Vain elämää –tv-sarjan seurauksena julkaistut levyt ovat yltäneet. Kiukunpuuskassaan hän alentuu kolumnissaan lyttäämään syvälle maanrakoon koko suurta menestystä niittäneen ohjelman. Osansa saavat toki myös sen tähtiesiintyjät ja jopa katsojat: 
  
Vain elämää -ohjelman tuotantoyhtiö väittää tekevänsä ”iloista laatuviihdettä”. Tuossa väitteessä ei mene kuin kolme asiaa pieleen. Iloinen, laatu ja viihde. Meillä Karjalassa tajutaan, että kyllä paska on paskaa, vaikka sitä kutsutaankin iloiseksi laatuviihteeksi. Aikuiset ihmiset, nämä niin sanotut tähdet, istuvat pöydän ääressä kitaten punaviiniä ja syöden sisäfilepihviä, välillä avaudutaan ja kerrotaan lapsuuden ja aikuisuuden traumoista, käydään laulamassa kolmen euron taustojen päälle joku kusinen kappale ja sitten halaillaan ja tirautellaan porukalla pienet itkut.
  
Mitä helvetin iloista laatuviihdettä se semmoinen on? Huijausta se on. Huijausta, johon on langennut koko Suomen kansa. 
    
     

  
Hyvä on, jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Äärimmäisen toivottavaa on, että jokaisella olisi myös ymmärrystä tahdikkuuteen mielipiteensä esittämisessä. 
    
Televisioala porskuttaa nykyään realityn voimalla eteenpäin, sen me tiedämme jokainen. Reality on huomattavan halpaa ja nopeaa tuottaa. Niin loputtoman harmillista kuin se onkin, laatudraama jää hurjan usein kakkoseksi realitylle uusia ohjelmasisältöjä televisiokanaville valittaessa.
     
Joten, mikä olisi taiteilija Hynyselle sopivaa reality-viihdettä, kun Vain elämää ei tunnu uppoavan? Tuuri? Tallinna? BB? Vai voisiko Hynysen mieleen olla uusi hääohjelma, jos joku näkökulma häihin olisikin vielä käsittelemättä? Kiinnostaisiko häntä kauneusleikkaukset? Lapsimissit tai luksusmammat? Ehkä koiran värjääminen siniseksi..? Shoppaus-, kokkaus-, deittaus-, meikkaus-, sheikkaus-, treenaus-, trimmaus-, skimbaus- vai ryyppäysmaratonit? Tuntuu uskomattomalta, että juuri Vain elämää –sarjan kohdalla Hynynen päättää käyttää sanaa paska.
  
Vain elämää -sarjassa jokaiselle suomalaiselle tutut ihmiset paljastavat omat kipupisteensä. Heikkoutensa ja vahvuutensa. Herkkyytensä. Osoittavat kasvaneensa ihmisinä vaikeiden aikojen myötä. Vahvistuneensa. Ja ennen kaikkea osoittavat olevansa iloineen ja suruineenkin kuin kuka tahansa meistä. Heidänkin elämänsä – monille niin tuntematon ja usein jalustalle nostettu taiteilijaelämä – on toden totta pohjimmiltaan vain elämää
 
Hynynen kauhistelee kyseisen sarjan tulevan uusintana ehkä jo kevään aikana. Toivon todella, että hänkin onnistuisi ylittämään ennakkoluulonsa ja katsomaan ohjelman läpi. Ja ehkä oppimaan ohessa ripauksen nöyryyttä.
 
Jouni Hynysen kolumnin voi käydä lukemassa täältä.
 
Elena

6 kommenttia:

  1. Kovia sanoja Äijät-ohjelmaa tähdittäneeltä kritisoida laatuviihdettä. Kova poika puhumaan, mutta ei yhtäkään vedenpitävää perustetta. Paska on paskaa ei lasketa. :) uskomatonta, että aikuinen mies alentuu moiseen.

    VastaaPoista
  2. Tuli ihan Vain elämää-fiilis kun tätä luki. Kiva taas vaihteeksi istua ruudun ääressä ja NAURAA. Kiitos kirjoittajalle!

    VastaaPoista
  3. Shoppaus-, kokkaus-, deittaus-, meikkaus-, sheikkaus-, treenaus-, trimmaus-, skimbaus- vai ryyppäysmaratonit? - toi oli niin paras ! :---D

    VastaaPoista
  4. Ahh! Oon niin samaa mieltä! Ja taas niin hyvin kirjoitettu juttu! Tykkään! :)

    VastaaPoista
  5. Mulle tuli kans mieleen se äijät -ohjelma. Oliko siinä sitten viihdettä, laatua tai iloisuutta... *huoh* meitä on moneen junaan.

    VastaaPoista
  6. Blogissani odottaisi sinulle haaste :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...